Продукти
для підвищення імунітету
Осінньо-зимовий період – час поширення застуди та загострення хронічних хвороб. Саме в цей період потрібно вживати додаткових заходів для підвищення власного імунітету. Яких саме? Прогулянки на свіжому повітрі, фізичні вправи та загартовування. Однак на це нам часто бракує часу, тож, в першу чергу, ми можемо хоча б відстежувати власний раціон, включити до нього продукти для підвищення імунітету.
Саме правильне харчування допоможе нам у короткий термін «увімкнути» захисні сили організму, які подолають будь-який вірус. Міцність імунної системи в чималому залежить від нашого способу життя. Спиртне, важка висококалорійна їжа з нульовою користю, паління та недосипання є основними ворогами імунітету. ЕК підготувала для вас список продуктів, які допоможуть вам стати міцнішими та енергійнішими та пережити зиму без застуд.
Цибуля та часник
Це одні з найперших за своїми властивостями в рейтингу корисних для імунітету продуктів. Цибуля та часник мають специфічний присмак та запах, однак є безцінними союзниками у боротьбі з вірусними захворюваннями. Вони містять фітонциди, які блокують розвиток та розмноження не тільки хвороботворних мікроорганізмів, але й патогенних клітин. Більше того – дослідження виявили, що цибуля здатна призупиняти ріст ракових клітин! А часник знижує стрес та укріплює нервову систему Вживати часник і цибулю варто в сирому вигляді. Якщо ви не переносите запах чи присмак цих продуктів, додавайте їх до улюблених страв – печеної картоплі, салатів, маринадів, морської капусти тощо.
Імбир
Корисні властивості імбиру були відомі ще мешканцям Давнього Китаю, у якому практикувалося лікування ранених та хворих чудодійним коренем імбиру. Імбир містить унікальний набір мінералів та вітамінів, зокрема В та С, а також ефірних олій. За користю імбир можна поставити на один щабель з часником, однак, на відміну від нього, імбир відрізняється більш витонченим ароматом. Смачний чай з імбиром, медом та лимоном гарно рятує після переохолодження завдяки зігрівальному ефекту. А його щоденне вживання зміцнює імунітет і навіть покращує обмін речовин організму.
Продукти з вітаміном С
Неможливо переоцінити користь аскорбінової кислоти для організму, вона є антиоксидантом, бере учать у відновлювальних процесах, сприяє засвоєнню важливих вітамінів та мінералів, блокує симптоми різнопланових хронічних захворювань, підвищує стійкість нервової системи, і звісно – імунітет. Регулярне вживання продуктів з вітаміном С суттєво покращить ваше самопочуття і допоможе уникнути проблем зі здоров’ям. Мова йде про такі продукти:
- Шипшина
- Лимон, грейпфрут та інші цитрусові
- Смородина
- Журавлина
- Обліпиха
- Брюссельська капуста
- Перець солодкий (червоний та зелений)
- Петрушка та черемша
- Ківі
Інші продукти для імунітету
Якщо плануєте зміцнити захисні сили організму, зверніть увагу також на сухофрукти, натуральні трав’яні чаї з м’ятою, листям кропиви, смородини тощо. До списку корисних продуктів також входять натуральний мед, свіжі кисломолочні продукти та морепродукти. Скоректуйте свій зимовий раціон та постарайтеся не перевтомлюватися і частіше бувати на свіжому повітрі, і тоді – жодна застуда до вас не причепиться. Будьте здорові!
Комментариев нет:
Отправить комментарий