Продукти,
що підвищують гемоглобін: топ-5
Гемоглобін відповідає за постачання кисню до клітин усього тіла, тому він є дуже важливим для здоров’я людини. З його зниженням виникає кисневе голодування, анемія, швидка втомлюваність, запаморочення, головний біль. Це може спричини небезпечну ситуацію для організму в цілому. Якщо проблема набуває критичних ознак, варто звернутись до лікаря і за його рецептом почати курс прийому лікарських засобів.
Однак, якщо ви відчуваєте лише певний дискомфорт, рекомендується переглянути раціон та включити до нього продукти, що підвищують гемоглобін. ЕК підготувала добірку з продуктів для гемоглобіну, які бажано вживати регулярно у профілактичних цілях.
М’ясо та субпродукти

Риба та морепродукти
Як не дивно, але морська риба, креветки, кальмари та ікра – це також важливі складники повноцінного здорового раціону. Морська риба, особливо жирних сортів, містить окрім корисного для гемоглобіну заліза ще й не менш корисні омега-кислоти, які сприяють відновлювальним процесам організму. Морепродукти – більш дієтичний варіант, але і вони містять в середньому 30 мг заліза на 100 г продукту. Морська капуста, або ламінарія, також входить до списку продуктів, що підвищують гемоглобін та насичують організм важливими мікроелементами.
Висівки

Насіння
А чи знали ви, що смачне гарбузове та соняшникове насіння до того ж ще й корисне? Звісно, більше користі воно дає у сирому вигляді або у злегка підсушеному. Чим менш воно засмажене, тим краще засвоюється організмом. Серед корисного насіння варто виокремити льон та кунжут, які часто додають до хлібних виробів. Ви можете придбати це насіння окремо та додавати у салати чи інші улюблені страви. Для ласунів є також гарна новина – тахінна халва, яка виготовлена з перемеленого насіння кунжуту, є надзвичайно корисним смаколиком, адже вона містить аж 50 мг заліза на 100 г.
Гранат

Комментариев нет:
Отправить комментарий